La màgia de la floració

En tot el territori català hi ha un període en què la natura explota en colors. Aquest territori el trobem a Ponent i té diferents etapes. Personalment comença amb la floració d'Arbeca a principis de mes de febrer amb la flor de l'ametller (la primera espècie que floreix a Catalunya) i continua la seva explotació de colors cap a la coneguda Aitona o també anomenada com el mar de color rosa.

Lleida compta amb més de 8.000 hectàrees que tenen colors de tota mena arribant al seu punt més alt a finals de febrer o principis de mes de Març. Ara bé, durant els següents mesos trobarem tots els camps de color verd i preparats per la collita de la fruita. A més, arribem al moment de l'any on el dia s'allarga i les postes de sol són encara més màgiques. Sigueu on sigueu del territori tindreu uns voltants per emmarcar i per recordar.

Aquest any a més hem comptat amb la gran nevada que com podeu veure va deixar uns paisatges ben diferents del que estem acostumats a terres de ponent. Ara bé, també convé recordar que durant molts mesos tots aquests camps estan coberts per la boira o per un sol aterridor. Com bé diuen, per ser guapo s'ha de patir.